Vücudun farklı yerlerinde oluşan ve rahatsızlık veren tüylerden kurtulmanın değişik yöntemleri vardır. Söz konusu tüyler yapılarına göre farklılıklar gösterir. Hem bireye göre hem de çıktığı yere göre değişiklikler gösteren bu tüyler ince- kalın, sert- yumuşak, sıklıkla çıkan- uzun vadede çıkan ve bunun gibi sayılabilir.
İstenmeyen tüylerden kurtulmak için farklı alternatiflerin bulunması kişiye göre değişen kolaylıklar sağlamaktadır. Her kadın kendine özgü yöntemlerle bu sorununu çözümlemektedir.
Ağda Yöntemi;
En eski bilinen yöntem olsa da hala kullanılan bir yöntemdir. Sıcak ya da soğuk ağda olarak iki ayrı farklılıkta kullanılabilir. Cilde sürülüp tüylere yapışması sağlanarak, tüylerin çıkış yönünün tam tersi yöne kızla çekerek uygulanan bir yöntemdir.
Traş Yöntemi;
Traş yöntemi geniş kitlenin uyguladığı yöntemdir. Bu yöntem de iki farklı biçimde gerçekleştirilmektedir.
Kuru Traş;
Elektrikli traş makinesi ya da klasik traş makineleri ile yapılan yöntemdir.
Islak Traş;
Traş jeli sürerek yine jilet yardımı ile yapılan yöntemdir.
Tüy Dökücü Krem Yöntemi;
Kimyasal bileşenler içeren tüy dökücü kremler de başka bir yöntem olarak kullanılmaktadır. İlerleyen zamanlarda sadece krem değil, tüy dökücü losyonlar ve köpükler de yaygınlaşmış ve kullanılmaktadır.
Epilasyon;
Traş makinesinin bir başka versiyonu olarak adlandırabiliriz. Ucunu cilt üzerinde gezdirirken epilatörün döner başlığı sizin kontrolünüzde hızla döner ve istenmeyen tüyleri kökten çekerek uzun vadeli temizler.
Elektroliz Epilasyon;
İnce iğne ile kıl köklerine inilip elektrik akımı verilen, tekrar çıkmasını engelleyecek biçimde canlı tüy, saç ya da kılların dip hücreleri etkisiz hale getirilir. Yani yenilenebilir hücreler yakılarak yok edilir de denebilir.
Lazer Epilasyon;
Kıl köklerine kadar ulaşması sağlanan ışık teknolojisi olarak da adlandırılan lazer epilasyon etkili bir yöntemdir. Ancak rastgele yerlerde bu gibi uygulamalar yaptırılmamalıdır. Kesinlikle profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. Oldukça yaygın bir yöntemdir.
Yüz Tüyleri İçin Uygulanabilen Yöntemler Nelerdir?
Bazı kadınlarda hormonal nedenlerden kaynaklı olan yüz tüyleri çıkmaktadır. Bu durum sıkıntı veren ve kadınların çok rahatsız olduğu bir durumdur. Bu tüylerden kurtulmanın yöntemleri bulunmaktadır. Kimi geçici yöntemler olsa da teknoloji ilerledikçe artık kalıcı bir biçimde yüz tüyleri de giderilmektedir.
Yüzdeki Tüylerden Kurtulmanın Farklı Yöntemleri Nelerdir?
Yüzde çıkan tüyler oldukça rahatsız edicidir ve bu durum kadınları çok tedirgin etmektedir. Genelde hormonal nedenlerden kaynaklı olan bu durum kimi zaman kalıtımsal da olmaktadır. Hatta erkekler gibi her gün ya da gün aşırı traş olmak durumunda olan kadınlar da bulunmaktadır. Ancak ilerleyen teknoloji bu soruna da çözüm getirmiştir.
Yüz Tüyleri İçin Farklı Yöntemler
- Cımbız kullanmak
- Teknik olarak ip kullanmak
- Traş etmek,
- Ağda yapmak,
- Tüy dökücü krem ve jeller kullanmak,
- Lazer tekniği kullanma
- Epilasyon yaptırmak
- Epilatör kullanmak.
Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı, en sağlıklı yoludur diyebiliriz.
Kıl Köklerinden Kurtaran Limon Kürü
Kimi zaman çevremizden duyduğumuz bazı kür tariflerini ve birilerine iyi geldiğini öğrenince uygulamak isteriz. Yan etkisi olmadığı sürece ve harici kullanmak koşulu ile uygulamakta bir sakıncası bulunmadığından emin olursanız siz de uygulayabilirsiniz.
Destekleyici Kolay Limon Kürü (Ağda Sonrası Uygulanması Önerilir)
Malzeme;
1 limon, 1 çay kaşığı tuz.
İstenmeyen tüylere karşı tuzlu limon suyu son derece etkili bir kür olarak uygulanmaktadır. Tuzlu limon suyu kıl köklerine ovuşturularak sürülmesi kıl köklerini zayıflatmaktadır. Özellikle ağda yaptıktan sonra tuzlu limon suyunu sürmek ve bunu her ağda sonrasında tekrarlamak durumunda kısa bir süre sonra tüylerin belirgin biçimde azaldığını görürsünüz.
Kollar, bacaklar hatta yüzünüze bile sürebilir kısa bir bekletmeden sonra bol su ile yıkayabilirsiniz.
İstenmeyen Tüyler Genetik Olabilir Mi?
Pek çok konu genetik olarak bir sonraki nesillerde nasıl geçebiliyorsa, istenmeyen tüyler de genetik olarak sonraki nesilleri etkileyebilir.