Çocuklarınızın İştahından Şikayetçi misiniz?
Çocuklarınızın İştahından Şikayetçi misiniz?
Çocuklarımızda gözlemlediğimiz iştahsızlık problemi, genellikle her iki anneden birinin bu sorunu yaşadığını çözüm aradıklarını biliyoruz. Bizler bu sorununuza kesin bir çözüm getirmek için uzman görüşlerini alarak sizler için öneriler hazırladık.Genel olarak baktığımızda 10. ve 11. aylardan okul çağına erişene kadar devam eden iştahsızlık problemlerini çözmenin tek yolu çocuğunuza doğru yoldan yaklaşmanız ve onu inat yapmaya zorlamayacak şekilde yediği yemeği eğlenceli hale getirerek yedirtmeye çalışmalısınız.Çocuklarımızdaki iştahsızlık problemi, hemen hemen her annenin kabusu oluyor. İştahsızlık kimi zaman farklı sağlık sorunlarından da kaynaklı olabiliyor reflü, bağırsak enfeksiyonu ve kansızlık gibi sağlık problemlerinden de meydana gelebiliyor. Fakat çocuğunuzun iştahsızlığında farklı bir hastalık yok ise, düzenli olarak çocuğunuzun takibini yapan doktorunuz boy-baş-kilo çevresinin gelişiminde yaşına takiben bir sorun gözükmüyorsa, çocuğunuz ihtiyaç duyduğu günlük besin değerlerini alıyordur doktorunuz anormal bir durumdan bahsetmiyorsa endişe edecek bir şey yok demektir fakat hala şikayet ediyorsak en başta söylediğimiz gibi çocuğumuza ılımlı ve sakin yaklaşarak onu yemek yemeye zorlamadan eğlenceli bir şekilde ikna etmeliyiz erişkin olana kadar bir müddet idare edeceğiz.
Gece Yatarken Çocuğunuza Yemek Yedirmeyin!
Gece yatarken çocuğunuza yemek yedirmeyi kesin. Çünkü gece belirli saatlerde vücudumuzdaki organların çoğu çalışmayı durduğu aynı bizim gibi uykuya dalarmışçasına dinlenmeye geçer. Gece vakitleri çocuğunuza yemek yedirirseniz sindirim sisteminin fazladan mesai yapması için zorlamış olursunuz bu zamanla olumsuz bir şekilde size geri döner. İlerleyen zamanlarda sağlık problemlerine bile yol açabilir bu nedenle günün son öğünü akşam yemeği yatmadan 2 saat önce olmalıdır.
Doğal Besin Takviyeleri Kullanılabilir!
Doktorunuza danışarak çocuğunuza doğal besin takviyeleri tükettirebilirsiniz, ancak dediğimiz gibi doktor onaylı ve bitkisel olmalıdır piyasadaki kimyasal besin takviyelerinden kesinlikle uzak durun. Çocuğunuzu bir spor aktivesine kaydettirin gelişim çağında olan bir çocuğun en enerjik ve dinamik olduğu dönemde okuldan eve geldiğin boş zamanını evde televizyon ve bilgisayar başında geçirmek yerine her hangi bir spor aktivitesi yaparak içindeki enerjiyi atmasına yardımcı olabilirsiniz bu da size olumlu sonuç olarak geri dönecektir.